АКТУАЛЬНО

Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії – переможець конкурсу «Благодійна Львівщина»

П'ятниця, 27 березня 2015, 15:51
БФ «Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ» вперше за багатолітню діяльність отримав диплом переможця у конкурсі «Благодійна Львівщина» та нагороду «Бурштиновий Ангел», яка вручається лише кращим з кращих.

Карітас СДЄ працює у Львівській області вже понад 20 років і є однією з найпотужніших і найрозвинутіших благодійних організацій. Насамперед, слід зазначити, що Карітас вже понад рік займається внутрішньопереселеними особами зі Сходу та Криму. Одразу після окупації Кримського півострова тут прийняли на тимчасове проживання кримських татар, котрі були змушені залишити свою Батьківщину. Згодом центр для допомоги переселенцям  розширився та прийняв від свою опіку величезну кількість жертв війни, зокрема, зі сходу України.

«Наша допомога, насамперед, була спрямована на дітей та жінок, які потребують підтримки», – зазначив директор Благодійного фонду о. Ігор Козанкевич.

За його словами, за час російської окупації надано підтримку майже 1 тисячі внутрішньо-переселеним особам, а це, зокрема, фінансова, гуманітарна, моральна та психологічна допомога.

«Звісно, окрім біженців зі Сходу та Криму ми не забуваємо і про інших наших підопічних, а саме працюємо із неповносправною молоддю в центрі «Дивовижні Долоні», із соціально-незахищеними дітьми в центрі «Разом сильніші», нарко- та алко – залежними людьми, котрі проходить курс лікування у реабілітаційному центрі «Назарет», з бездомними людьми у спільноті «Наша Хата», а також з літніми людьми у клубі «Жива історія», з молоддю у центрі волонтаріату, та особами які постраждали від торгівлі людьми та домашнього насильства, – зауважив очільник Карітасу. – Попри усе розмаїття нашої діяльності ми завжди активно намагаємось наслідувати наше гасло: «Коли береш – наповнюєш руку, коли даєш – наповнюєш серце».

Прес-служба Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next