АКТУАЛЬНО

Канцлер Апостольського екзархату в Німеччині та Скандинавії: "Візит Блаженнішого Святослава до Німеччини був дуже вдалим"

Четвер, 15 березня 2012, 13:07
Нещодавній візит Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава (Шевчука) до Німеччини був дуже вдалим. Про це сказав в інтерв'ю о. Іван Мачужак, канцлер Апостольського екзархату в Німеччині та Скандинавії. За словами о. Івана, «метою цього візиту було, зокрема, відвідати церковну й політичну верхівку німецької держави». Крім того, на його думку, зараз ситуація в Україні є не найкраща. «Наша Церква не тільки в церковному, а й у суспільному житті відіграє дуже важливу, я б навіть сказав, провідну роль”, - запевняє канцлер.
Нещодавній візит Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава (Шевчука) до Німеччини був дуже вдалим. Про це сказав в інтерв'ю о. Іван Мачужак, канцлер Апостольського екзархату в Німеччині та Скандинавії. За словами о. Івана, «метою цього візиту було, зокрема, відвідати церковну й політичну верхівку німецької держави». Крім того, на його думку, зараз ситуація в Україні є не найкраща. «Наша Церква не тільки в церковному, а й у суспільному житті відіграє дуже важливу, я б навіть сказав, провідну роль”, - запевняє канцлер. Він нагадав, що Блаженніший Святослав прибув на запрошення «Реновабісу» – організації, яка була і є надійним партнером УГКЦ у сфері відбудови та розвитку структур Церкви. Вона  також є речником і представником інтересів УГКЦ та українського народу в німецькому суспільстві й церковних структурах. Фактично, «Реновабіс» - це одна з найбільших організацій, що налагоджують тісну співпрацю з жертводавцями. У недалекому минулому, каже о. Іван, доля українського та німецького народів була спільною, адже вони обидва стали жертвами тоталітарних ідеологій минулого століття. І тепер, на початку третього тисячоліття, наші народи багато що єднає. “Тому ці відвідини були першими в рамках європейських візитів Блаженнішого. Візит вказує на відповідний акцент майбутнього поглиблення співпраці наших Церков”, - наголосив канцлер. Час візиту Глави УГКЦ, за враженнями священика, був насичений інтенсивною роботою. “Блаженніший Святослав – дуже працьовита людина, своїм прикладом він надихає інших. Його високий інтелектуальний рівень та, водночас, щирість і простота – це ті риси, які мене найбільше вразили. Він також дуже любить Україну. І це не тільки тому, що, будучи в Аргентині, він тужив за рідною землею, а й тому, що сильно переймається її долею”.  

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next