АКТУАЛЬНО

III Міжнародні Мальтійські маневри волонтерів-рятувальників провели в Кам’янці-Подільському

П'ятниця, 08 вересня 2017, 16:17
17 команд з усієї України та Польщі, десятки тренерів, суддів, організаторів, акторів, гримерів, перекладачів і волонтерів зібралися на вже традиційні щорічні маневри мальтійських рятувальників. Свої команди на змагання представили Южноукраїнськ, Львів, Фастів, Запоріжжя, Маріуполь, Кам'янець-Подільський, Івано-Франківськ, Варшава та Кенти.

Учасниця змагань – Вікторія Шульга:

«Цьогоріч локацією змагань була Хмельниччина. Щоранку ми мали змогу милуватися краєвидами Дністровського каньйону, а демонстрували свої знання та навики в рятувальній справі в прекрасному та старовинному Кам'янці-Подільському. Деколи в дорозі від завдання до завдання губилося відчуття часу і реальності, а старовинні фортечні мури переносили нас на декілька століть назад. Однак безпосередньо на місці пригоди в головах вмикалося щось зовсім інше і спрацьовував єдиний інстинкт – врятувати, не нашкодити, допомогти. Чудово сплановані та неймовірно реалістично зіграні завдання дали змогу повірити у справжність того, що відбувається, і як наслідок – викластися на повну силу, так ніби ми дійсно рятуємо життя. За це величезна подяка акторам, гримерам, перекладачам!!! Як класно, що наші волонтери талановиті у всьому! Звісно, окрема вдячність професійним суддям, котрі аналізували роботу кожного учасника команди і вказували на всі помилки. І такі детальні коментарі – це нові знання і вдосконалення навиків. Хіба не за цим ми всі їхали на маневри? Перемоги та здобутки – це, звісно, приємно, адже це показник рівня навичок, злагодженості роботи, вміння працювати в команді. Але результат наших змагань в рази більший – це перш за все утвердження думки кожного з нас, що ми можемо, вміємо, і знаємо як допомогти у разі реальної загрози життю чи здоров'ю людини. І тому наші маневри - це дні мотивації, самоаналізу та поштовху до вищих здобутків. Ми повернулися додому, а емоції ще досі переповнюють – адреналін, азарт, запал це все ще не стихло. Радість від нових знайомств та зустріч з давніми приятелями ще не скоро розвіється. Переповнює гордість за власну неймовірну команду, за рідні франківські команди і за всі-всі команди, котрі довели собі і усім, що ми професіонали і нам можна довіряти. Дякуємо усім хто є причетний до того що це дійство відбулося і ми вже готові до нових звершень!

Змагання розпочалися із нічного завдання, в якому було імітовано масовий випадок – ДТП з 22 потерпілими. Метою тренерів була перевірка вміння рятувальників працювати єдиною командою та зуміти ефективно розподіли свої обов’язки, щоб врятувати кожного потерпілого.  Загалом «рятувальна операція» тривала до 1год. 30 хв. після опівночі. А наступного дня на учасників маневрів чекало ще 5 складних завдань. Організатори та команда професійних акторів, гримерів створили умови для того, щоб кожен етап випробувань був максимально реалістичним. 

Основна частина маневрів пройшла 2 вересня в історичній частині Кам’янця-Подільського. На офіційному відкритті маневрів учасників змагань привітав заступник мера Кам’янця-Подільського Сергій Бабій, віце-консул Республіки Польща у Вінниці Войцех Мрозовский, а капелан Мальтійської служби допомоги Фвано-Франківська отець Андрій Заліській благословив учасників під час спільної молитви.

І от, жадана мить, оголошення результатів змагань. Вітаємо переможців!

Три перших місця здобули команди з Івано-Франківська, туди ж поїхав кубок за найкращу співпрацю в команді. Кубок за найкраще виконання найскладнішого завдання залишився в Кам'янці-Подільському. Із завданням надання допомоги при ДТП на відмінно впорались львів’яни. А ще, неочікувано, прямуючи до одного із завдань, вони стикнулися із реальною потребою надання допомоги – одному із перехожих довелось накласти шину на травмовану руку та викликати швидку допомогу. Отак плавно надання допомоги під час змагання переходить у реальне життя.

Захід проводиться в рамках проекту «Розвиток системи добровільної медичної рятувальної служби в Україні», підтриманого програмою розвитку Міністерства закордонних справ Польщі спільно з Мальтійською Службою Медичною та Мальтійським Орденом Польщі.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.malteser.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next