АКТУАЛЬНО

Храм Всіх cвятих українського народу освятили в Івано-Франківську

Понеділок, 17 жовтня 2016, 17:54
16 жовтня в Івано-Франківську освятили новозведений храм Всіх святих українського народу. Подію історичного значення очолив владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський.

Ще з кінця минулого тижня в парафії розпочалася духовна підготовка до довгоочікуваного дійства. А в неділю вранці до молодої громади завітав очільник Івано-Франківської архиєпархії Митрополит Володимир. Адміністратор парафії ієрей Василь Чорній разом із церковною спільнотою та чисельно зібраним духовенством із хлібом і сіллю вітали архиєрея на подвір’ї новозведеної святині.

Чин освячення храму за уставом розпочався з благословення престолу та кивота. Спершу Митрополит освятив святий Жертовник водою, вином та рожевою водою, а відтак і миром. Під час цього владика звернувся до присутніх у храмі вірян та пояснив усі дії священнослужителів, заохочуючи слухачів до належної пошани до святого місця. Далі відбулося освячення самої будівлі церкви зсередини і зовні. Опісля на святий престол був покладений антимінс зі святими мощами.

Після освячення храму Митрополит Володимир розпочав служіння Божественної Літургії. Роздумуючи над недільним Євангелієм про жінку-ханаанянку, яку вислухав Христос, владика порівняв героїню уривку зі всіма християнами, котрі за її прикладом повинні невтомно просити всіх потрібних ласк у нашого Божественного Спасителя. «Часто ми, сучасні християни, є дуже нетерпеливі, хочемо негайної допомоги, і тільки наша безупинна молитва в дусі віри і надії на Божу поміч є єдиним способом, який може спонукати Господа Бога до швидкої відповіді», - переконаний архиєрей. Проповідник закликав слухачів не знеохочуватися в упадках, але, за прикладом жінки-ханаанянки, невпинно заносити свої моління до стіп Всевишнього, а Він, як люблячий Батько, завжди вислухає своїх вірних дітей. «Господь Бог не тільки не бажає смерті грішника, але прагне, щоб він навернувся і жив», - підсумував владика.

На завершення Божественної Літургії Митрополит Володимир склав подяку всім жертводавцям, архітекторам і будівничим, котрі сприяли тому, щоб у нашому місті постала ще одна чудова святиня. Не залишив без подяки владика і священнослужителів, котрі трудяться в цій парафії – владика Володимир нагородив о. Василя та сотрудника о. Ярослава Рохмана нагрудними золотими хрестам. Привітав парафіян і Міський голова Івано-Франківська п. Руслан Марцінків. Відтак всі спільно помолилися за мир в Україні гімн «Боже великий, єдиний», а Митрополит Володимир уділив присутнім своє архиєрейське благословення.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next