АКТУАЛЬНО

«Хижацький спосіб існування є образою Бога Творця», – референт Екобюро Стрийської єпархії УГКЦ

Понеділок, 23 листопада 2015, 13:17
Стало доброю традицією в школах м. Стрия запрошувати священика з наукою на тему відповідальності за створений світ.

20 листопада 2015 року, на запрошення вчителя християнської етики НВК №1 м. Стрия, п. Наталії Яців, на урок до учнів 9-11 класів завітав референт Бюро УГКЦ з питань екології у Стрийській єпархії о. Олег Кобель. Для багатьох старшокласників екологічна тема уроку виявилася несподіванкою, оскільки не всі знали про те, що складовою частиною християнської віри є пошанування довкілля, як сотвореного Богом світу.

Урок відкрили молитвою прослави Папи Франциска. Вона задала тон всьому уроку. Розказавши про діяльність Екобюро на рівні Стрийської єпархії та цілої Церкви, референт на основі конкретних прикладів показав, що хижацький спосіб існування і відношення до світу є образою Бога Творця. Унаочнити тему відповідальності допомогли кілька показаних роликів та короткометражних мультфільмів. Дехто з молоді вголос висловлювалися про те, що на їх думку означає «екологічний гріх».

О. Олег заохотив школярів долучатися до різноманітних ініціатив та конкурсів, які проводить Бюро УГКЦ з питань екології, і намагатися у щоденному житті плекати живу віру через спілкування із Богом у створеному Ним світі. Найактивніші з молоді отримали в подарунок екологічні календарі на 2016 рік, у яких містяться цитати останньої екологічної енцикліки Папи Франциска.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next