АКТУАЛЬНО

Греко-католицький священик заснував у Бершаді соціальний центр для роботи з проблемними дітьми

П'ятниця, 08 квітня 2016, 11:15
Протоієрей УГКЦ Михайло Будник заснував у місті Бершадь Вінницької області соціальний центр «Надія», який має на меті роботу з проблемними дітьми.

Засновником і керівником проекту є о. Михайло Будник за підтримки Львівської освітньої фундації та фонду «Джінджер». А надихнув його отець Андрій Нагірняк, відповідальний в УГКЦ за соціальне служіння. «Надія» має також підтримку районної адміністрації Бершаді та відділу освіти району.

«Наша мета, – відзначив о. Михайло у коментарі Департаменту інформації УГКЦ, – змінити майбутнє дітей, на яких, можливо, батьки, суспільство поставили хрест». За словами о. Михайла, наразі у списку є 15 дітей. У «Надії» працюватимуть з дітьми, які переживають складні обставини життя, стоять на обліку в міліції, напівсироти… Діти перебуватимуть тут у пообідній час упродовж п’яти днів на тиждень під час шкільного року. Тут їм надаватимуть духовну, педагогічно-психологічну допомогу шляхом проведення індивідуальних та групових катехитичних, навчальних та ігрових занять. З дітьми займатиметься, зокрема, педагог-психолог. Сам о. Михайло теж матиме виховні лекції. «Мені ось на думку спало розпочати роботу з батьками цих дітей. Бо навряд чи ми ефективно допоможемо дітям, якщо не будемо працювати з тими, хто ними опікується. І з волонтерами треба працювати, щоб їх краще підготувати до праці з проблемними дітьми», – поділився священик.

«Мрію про мережу таких центрів у Бершадському районі. Поки що є тільки два, у селі Голдашівка та самій Бершаді», – каже о. Михайло.

Місцеві люди, розповів він, почали відгукуватися на ініціативу. Приходять і запитують, чим можуть допомогти. «Наше завдання – привернути увагу людей до проблем дітей. Нам би також не завадила допомога благодійників», – відзначив священик.

Усім охочим допомогти соціальному центру «Надія» пропонується картковий рахунок для переказу коштів 5169 3305 0873 6540 («Приватбанк»).

Нагадаємо, торік протоієрея Михайла Будника визнали «Людиною року» 2015 на Вінниччині в номінації «Громадський діяч».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next