АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ закликає вірних з відкритим серцем ставитися до представників інших Церков

Середа, 09 березня 2022, 16:24
Отець і Глава УГКЦ закликає синів і дочок Української Греко-Католицької Церкви з відкритим серцем ставитися до представників інших Церков і релігійних організацій, наголосивши, що в обставинах нинішнього лиха «кується єдність Української Церкви». Про це Блаженніший Святослав заявив у відеозверненні 9 березня, у чотирнадцятий день війни.

«Сьогодні всі Церкви в Україні, як ніколи, об’єднані в намаганні захистити свій народ. Я закликаю синів і дочок Української Греко-Католицької Церкви з відкритим серцем ставитися до представників інших Церков і релігійних організацій. В обставинах такого лиха кується єдність Української Церкви, єдність у служінні своєму стражденному народові», – сказав Предстоятель.

Глава Церкви підкреслив, що в нинішній війні Росії проти України чи не головною жертвою стає мирне населення. І свій голос на захист невинного, цивільного населення України підносять Церкви і релігійні спільноти, зокрема Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій, яка об’єднує 95 відсотків всього релігійного середовища України.

«Ми повинні зробити все для того, щоб світ почув голос Церков, плач України, щоб побачив ріки крові та море сліз, які тепер проливаються на землях України», – додав Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next