АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ відвідав лідерів руху «Подружні зустрічі» в Яремчі

Четвер, 04 серпня 2016, 19:14
2 серпня 2016 року Блаженніший Святослав відвідав лідерів руху «Подружні зустрічі», що цими днями проходить у Яремчі. Під час зустрічі Глава УГКЦ поспілкувався та уділив кожному подружжю своє благословення.

Блаженніший Святослав засвідчив лідерам руху «Подружні зустрічі» свою підтримку, розуміння та сприяння. За словами архиєрея, багато років тому, у часи заборони та підпілля УГКЦ, сім'я прихистила Церкву. Тепер завдання Церкви - оберігати та підтримувати подружжя. Темою діалогу Блаженнішого Святослава з учасниками з’їзду були вартість подружжя та виклики, які стоять перед ним у сучасному світі, секуляризація світу. Церква, аналізуючи ситуацію в суспільстві, відчуває велику потребу донести кожній людині незмінну і завжди нову правду про цінність в Божих очах Таїнства Подружжя. А рух «Подружні зустрічі» не лише турбується та сприяє покращенню взаєморозуміння між чоловіком та дружиною, а й допомагає євангелізації сім’ї. Парафія, на якій з’являються подружжя, що перейшли реколекції подружніх пар, оживає і збагачується активними учасниками, що своїм прикладом заохочують інші родини до духовності.

На з’їзді присутні засновники Руху Ірена та Єжи Гжибовські (подружжя з Польщі), нинішні лідери Руху Улдіс та Дайна Журило (подружжя з Латвії), члени правління Руху, національні лідери Руху з 8 країн світу (Білорусь, Латвія, Литва, Молдова, Німеччина, Польща, Росія, Україна), а також делегати від різних центрів Руху з цих країн та духівники Руху.

Насичена програма міжнародного з’їзду  лідерів руху «Подружні зустрічі» складається з майстер-класів, дискусій, презентацій, а також культурної програми та розваг для дітей. Так, 3 серпня учасники з’їзду здійснили сходження на гору Маковиця (945 м), де коло хреста владика Дмитро (Григорак) очолив Архиєрейську Літургію, відправлену разом із трьома священниками УГКЦ з України та Росії, а також двома священниками РКЦ із Білорусі та Латвії.

«Подружні зустрічі» - це міжнародна католицька спільнота, що має на меті поглиблення та покращення взаєморозуміння між чоловіком та дружиною, піклування про єдність і тривалість подружжя згідно з вченням Вселенської Церкви. Діяльність спільноти «Подружні зустрічі» сприяє повноті християнського життя і досконалій любові, здійсненню покликання кожної людини до святості через Таїнство Подружжя.

Слід відзначити, що Міжнародний з’їзд лідерів руху «Подружні зустрічі» проходить в Україні вперше і триватиме до 7 серпня.

Прес-служба руху «Подружні зустрічі»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next