АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ в інтерв'ю: «Любов до рідного дасть силу перемогти, а ненависть висушує душу»

Субота, 12 березня 2022, 21:48
Любіть своє рідне, бо це нам дасть силу перемогти. Ненависть висушує душу, забирає в нас сили, а любов, навпаки, нас відроджує, поповнює наші можливості й дарує шанс на перемогу. Таке переконання висловив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав в інтерв’ю для Радіо НВ.

Предстоятель відзначив, що мову ненависті українців до путіна і до росії деякою мірою можна зрозуміти, але вона не повинна стати нормою нашого мовлення чи нашої поведінки.

«Я переконаний, що ненависть не народить нічого доброго. Любов до своєї Батьківщини може народити героїв, які будуть здатні перемогти ворога. Коли ми ненавидимо, то вже переможені нашим ворогом. Не піддаваймося емоціям лихослів'я, мові ненависті», – закликав Блаженніший Святослав.

Читайте повний текст інтерв'ю Блаженнішого Святослава

Він також відзначив: якщо хтось каже, шо  його спонукає вбивати духовність, то це звиродніла духовність.

«Щоб глибоко це все оцінити і побачити, нам потрібен час. Ми його не маємо. Щодня гинуть люди. Це майбутнє усвідомлення з боку росіян оплачене кров’ю українців. Ми всі разом мусимо зробити все, щоб негайно зупинити це безумство. Тоді будемо думати, спілкуватися, каятися, засуджувати злочинців, які до цього привели», – зазначив Глава Церкви.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next