АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ розпочав офіційний візит до Польщі

Четвер, 15 березня 2018, 09:49
На запрошення Конференції Єпископату Польщі та Католицької Інформаційної агенції 14 березня 2018 року з офіційним візитом до Польщі прибув Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

У програмі візиту Предстоятеля УГКЦ є зустрічі з ієрархами Римо-Католицької Церкви, представниками влади, журналістами ведучих церковних і світських часописів і телебачення. Одним із головних моментів перебування Глави УГКЦ у Польщі буде презентація його книжки-інтерв’ю «Діалог лікує рани», яка вийшла польською мовою у видавництві «Знак» у співпраці з Католицькою інформаційною агенцією. Презентація проводитиметься у Варшаві та Кракові.

У перший день візиту Блаженніший Святослав зустрівся із владикою Станіславом Гондецьким, Архиєпископом і Митрополитом Познанським, який є також Головою Конференції Єпископату Польщі. У розмові взяли участь: владика Євген (Попович), Архиєпископ і Митрополит Перемишльсько-Варшавський, владика Володимир (Ющак), Єпарх Вроцлавсько-Гданський, і владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Глава УГКЦ обговорив із Головою Конференції Єпископату Польщі справи душпастирства вірних УГКЦ, які приїхали до Польщі на роботу, а також шляхи співпраці та примирення українського і польського народів. Блаженніший Святослав подякував митрополиту Станіславу за сприяння польських єпископів у наданні можливості нашим священикам служити Божественні Літургії для наших вірних у костелах.

Відтак Голова Конференції Єпископату Польщі висловив вдячність Главі УГКЦ за старання у справах польсько-українського примирення.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next