АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ під час відзначення закінчення Другої світової війни закликав зберігати мир і не піддаватися на провокації

Понеділок, 09 травня 2011, 12:54
«Сьогодні я хочу звернутися до вас словами воскреслого Христа: «Мир вам!» Не дайте нікому забрати у вас цей мир! Цими днями ми відзначатимемо закінчення однієї із жорстокіших війн в історії людства, - час, коли настав спокій, але потрібно ще миру. Нехай цей Христовий мир стане для вас тією силою, з допомогою якої ви зможете протистояти будь-яким провокаціям, які хотіли б забрати у вас цей мир», − наголосив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, говорячи про відзначення закінчення Другої світової війни.
«Сьогодні я хочу звернутися до вас словами воскреслого Христа: «Мир вам!» Не дайте нікому забрати у вас цей мир! Цими днями ми відзначатимемо закінчення однієї із жорстокіших війн в історії людства, - час, коли настав спокій, але потрібно ще миру. Нехай цей Христовий мир стане для вас тією силою, з допомогою якої ви зможете протистояти будь-яким провокаціям, які хотіли б забратиу вас цей мир», − наголосив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, говорячи про відзначення закінчення Другої світової війни. Ці слова він сказав під час Екуменічної молитви, яка відбулася 8 травня з нагоди Дня міста Львова. «Силою Христового миру збережіть в чистоті українську національну ідею, особливо в той час, коли хтось хоче розбратом її дискредитувати. Нехай Христовий мир буде свідченням, яке Львів, княжий град, цими днями зможе дати всій Україні», − сказав Блаженніший Святослав. Предстоятель УГКЦ зауважив, що те слово Христа «мир», не означає лише відсутність війни. Слово «мир» − означає повноту життя, сповнення всіх прагнень і бажань, які тільки може мати людське серце. Ця повнота життя є тим, що передає Христос своїм учням, а сьогодні нам − мирствування і благословення.  

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next