АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав Чернечу родину сестер Воплоченого Слова з проведеннням Провінційної капітули

Понеділок, 25 жовтня 2021, 18:19
Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, привітав Згромадження сестер служебниць Господа і Діви Марії з Матари в Україні Чернечої родини Воплоченого Слова з проведенням IV Провінційної капітули, яка з 25 по 28 жовтня 2021 року проходить у Зарваниці.

«З цієї нагоди [проведення Провінційної капітули – ред.] засилаю вам свої вітання та вимолюю для вас щедрих Божих дарів для здійснення в мирі вашого служіння. Дякую вам словами святого апостола Павла за працю, яку виконуєте для блага нашої  Церкви в різних місцевостях: "Я завжди дякую моєму Богові заради вас за благодать Божу, що була вам дана в Христі-Ісусі"», – мовиться у листі Блаженнішого Святослава.

Усі ваші зустрічі, наради, пише Предстоятель у листі, віддаю під особливу опіку Пресвятої Богородиці, прославленої в Зарваницькій чудотворній іконі. Нехай Зарваниця, наш український Люрд, стане для вас місцем, де в молитві зможете відкрити для себе Господню волю.

«Капітула – це можливість у співпраці зі Святим Духом подякувати милосердному Господеві за всі дари, які ви від Нього отримали, та поміркувати, як ще краще сестри вашого згромадження можуть здійснювати свою місію. В одному зі своїх звернень Папа Франциск сказав: "Без монахів і монахинь, які несуть Боже милосердя в буденне життя кожної людини, що живе в хаосі мегаполіса чи в наметі табору біженців, світ, без сумніву, був би гіршим"», – зазначає Глава Церкви.

За його словами, богопосвячені особи покликані нести мир світові, а особливо українському народові, який вже восьмий рік перебуває у стані війни.

«Будьте відкриті до дії Святого Духа, щоб послужити вірним нашої Церкви. Нехай бажання бути святими та освячувати тих, хто навколо, завжди вас супроводжує. Зичу вам плідної праці, звершеної в ревній посвяті та молитві», – побажав Отець і Глава УГКЦ сестрам Воплоченого Слова.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next