АКТУАЛЬНО

«Екологічні гріхи – перевірка християнства на правдивість», – екореферент Київської архиєпархії УГКЦ

Четвер, 23 квітня 2015, 19:57
Для того щоб звіщати Добру Новину всьому Божому створінню, не повинно бути ні вихідних, ні свят, ні канікул, ні відпусток і для цього кожна нагода є доброю.

Нещодавно, на запрошення о. Олега Лучки, який є адміністратором парафії Різдва Пресвятої Богородиці у с. Вербівка Ружинського району, що на Житомирщині, відвідати місцеву парафіяльну громаду, прибув референт Бюро УГКЦ з питань екології Київської архиєпархії о. Роман Романович.

Після відслуженої Божественної Літургії, яку очолив екореферент, під час проповіді було розкрито науку Церкви про християнську відповідальність за Богом створений світ – природу. Священик наголосив на тому, що християн, відповідно до свого високого статусу, просто не може бути байдужим до проблем природного довкілля.

«Якщо бачимо християнські громади, які своїм стилем життя і своєю діяльністю на різні способи грішать проти Божого створіння, то правдоподібно маємо справу з псевдохристияством», – недвозначно висловився о. Роман, наводячи низку прикладів з повсякденного життя, якими вірні грішать проти Бога, ближнього і природи.

«Спалювання залишків рослинності, шкідлива практика штучних квітів, забруднення води, землі та повітря господарською і підприємницькою діяльністю, безрозсудне використання природних ресурсів – ці та подібні речі, які ми чинимо, ставлять під сумнів можливість називати себе християнами», – звернувся духовний отець до усіх присутніх, апелюючи до свідомості кожного християнина.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next