АКТУАЛЬНО

Діти БФ «Карітас-Київ» відвідали місто професій KidsWill

Середа, 19 серпня 2015, 15:12
«Нещодавно діти вимушених переселенців центру «Простір, дружній до дитини» з БФ «Карітас-Київ» відвідали місто професій KidsWill, розташоване в Торговельно-розважальному центрі ArtMall у м. Києві. Це вже друга група дітей за це літо, за що щиро дякуємо керівництву та працівникам KidsWill, бо саме завдяки їх щедрості діти безкоштовно змогли побувати в цьому прекрасному містечку професій», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

За ці дві поїздки майже 50 дітей вимушених переселенців у супроводі аніматорів БФ «Карітас-Київ» отримали можливість весело провести час і повправлятися в освоєнні різних професій.

«Діти із задоволенням навчалися доїти корів і доглядати за свійськими тваринами на фермі, розшукувати небезпечних злочинців у поліцейському відділку, гасити пожежі, курсуючи містом у яскравій пожежній машині. У ході такої гри юні відвідувачі освоїли різноманітні навички професійної діяльності та отримали можливість як заробляти гроші, так і витрачати свої накопичення», - розповідає Поліна Батрак, аніматор БФ «Карітас-Київ».

Уся команда Карітасу-Київ висловлює щиру подяку керівництву та аніматорам дитячого центру KidsWill за подароване дітям свято та розуміння потреб дітей, які опинились у непростих життєвих обставинах та щиро надіється на продовження такої співпраці і допомоги.

З початку літніх канікул БФ «Карітас-Київ» надає психологічну допомогу дітям вимушених переселенців. Так, було започатковано Центр опіки дітьми вимушено переселених осіб із зони збройного конфлікту на Донбасі під назвою «Простір, дружній до дитини». На сьогодні охоплено вже понад 100 осіб. Насамперед діяльність спрямована на надання психологічної допомоги. Такий центр – це комфортний простір для спілкування, відпочинку, навчання і самовираження, що є передумовою для зниження почуття гніву і тривоги. Психосоціальну допомогу надають професіонали, які мають досвід у дошкільному вихованні, педагогіці та психології дітей різних вікових груп.

У рамках діяльності часто залучаються волонтери, а також долучаються різні центри. Подібно і KidsWill, за що їм дякуємо.

«Висловлюю щиру вдячність усім, хто долучається до нашої праці. Спільно нам вдається зробити дуже багато для потребуючих у такий важкий для людей та України час. Ми завжди готові до будь-яких видів співпраці та вдячні за будь-яку допомогу, бо завдяки цьому маємо можливість допомагати людям», - підсумовує директор БФ «Карітас-Київ» о. Роман Сиротич.

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next