АКТУАЛЬНО

До установ пенітенціарної системи України вдесяте передали вифлеємський вогонь

Четвер, 13 січня 2022, 17:14
У січні 2022 року виповнюється 10-річчя традиції несення світла з Вифлеєму до установ пенітенціарної системи України.

Розпочавши 2012 року, душпастирі Церков-учасниць Української міжконфесійної християнської місії "Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі" разом із представниками Національної скаутської організації "Пласт" вже одиндцятий раз привітали службовців ДКВС із прийдешнім Різдвом та передали вифлеємський вогонь миру.

Звичай повідомлення євангельської вісті про Господнє народження підтримується в'язничними капеланами і пластунами. Вперше до чергових частин органів управління і установ пенітенціарної системи вифлеємський вогонь було передано 2012 року як знак єднання християн. Впродовж років для багатьох в Україні це стало важливою подією під час святкування Різдва Христового. Світлом з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу вечерю.

Персонал Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України, Київського слідчого ізолятора привітав секретар Місії священник Костянтин Пантелей (Українська Греко-Католицька Церква); капелан Сергій Гаврюк (Церква адвентистiв сьомого дня); капелан Дмитро Дугін (Українська Церква християн віри євангельської).

Подія розпочалася читанням фрагментів Євангелія від Луки та Пророка Ісаї, після якого душпастирі побажали працівникам, щоб знаходили в християнській вірі джерело мудрості, людяності, витривалості в любові, духовної рівноваги, необхідної під час прийняття рішень.

Пластунка Роксолана Гера представила історію та символіку традиції. Вифлеємський вогонь миру — міжнародна щорічна подія до святкувань Різдва Христового, котра полягає у діленні світлом, запаленим у Вифлеємі на місці народження Господа Ісуса Христа. Вогник символізує очікування в період посту, повну жертовність, тепло, мир та згоду, а також любов до людей. Цей промінчик — висловлення солідарності з усіма, хто є далеко, з убогими та єднання з Христом. Пластуни Анастасія Войналович, Катерина Свирида, Дмитро Бабюк, Лідія Горбач, Оля Іванова заспівали пластову пісню, яка завжди супроводжує церемонію і запалили світло на свічках, які передали службовцям ДКВС. Як завжди особлива велика свіча була передана офіцерам чергової частини.

Пастуни залишили в чергових частинах вифлеємський вогонь, який нагадуватиме працівникам, що нестимуть службу у святкові дні.

Історія:

Акція "Friedenslicht" започаткована 1986 року Австрійською телерадіокомпанією "Der Österreichische Rundfunk" (ORF) Державною студією Верхньої Австрії в Лінці у зв'язку з кампанією ORF допомоги "Licht Ins Dunkel" як благодійний вчинок — донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, котрі святкують Різдво поза домом — у лікарнях, військових частинах, в'язницях, сиротинцях тощо.

Вперше вогонь до України потрапляє ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли вогонь передали в Україну на митному переході. Українській громаді дванадцятий рік поспіль передається вифлеємський вогонь миру. В Україну вифлеємський вогонь доставляють спеціальним авіасполученням члени Пласту - Національної скаутської організації України.

Привітання в Департаменті з питань виконання кримінальних покарань

Привітання у Київському слідчому ізоляторі

Привітання у Бориспільській ВК 119

Привітання у Вінницькій УВП-1

Привітання у Мелітопольській УВП-144

Привітання у Івано-Франківській УВП-12

Привітання у Збаразькій колонії № 63

Привітання у Львівській УВП-19

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next