АКТУАЛЬНО

До Києва прибув «Вифлеємський вогонь миру»

П'ятниця, 18 грудня 2015, 11:56
17 грудня 2015 року, ввечері, у соборі Святої Софії в Києві Вифлеємський вогонь миру жителям і гостям столиці передали представники Пласту, які щорічно його поширюють в Україні та інших країнах світу. У заході взяли участь духовенство та вірні Київської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви.

Архипастирського благословення пластунам уділив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Звертаючись листом до скаутської організації України «Пласт», Предстоятель зауважив, що докладено чимало зусиль цією організацією до того, щоб цей «вісник Божої надії» - вифлеємський вогонь, дістався і до України, щоб своїм світлом зігріти домівки й серця всіх людей.

Блаженніший Святослав зазначив: «Світло вифлеємської зірки сповнює нас вірою та рішучістю, бо воно стало провісником народження Спасителя, який прийняв нашу людську природу і визволив нас від гріха, примиривши кожного з нас із Богом та подарувавши нам віру в безмежну Божу силу».

У листі Глава УГКЦ побажав пластунам, щоб їхній прихід із вифлеємським вогнем миру став особливою потіхою для терплячих: «Нехай ваш прихід із вифлеємським вогнем миру до тих, які сьогодні скривджені та знедолені, терплять голод, холод і зневіру, сповнить їх радістю, що вони люблені Богом і не забуті ближнім».

Представники Пласту передали вифлеємський вогонь духовенству Київської архиєпархії. Далі його повезли до Патріаршого собору Воскресіння Христового, щоб там передати вірним УГКЦ. Звідти всі охочі занесуть його до своїх домівок.

Зазначимо, що захід «Вифлеємський вогонь миру» є щорічною скаутською акцією до святкування Різдва Христового. Уперше цей захід пройшов у 1988 році, а його метою є поширення світла з місця народження Ісуса Христа.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next