АКТУАЛЬНО

До Дня захисту дітей в Івано-Франківському перинатальному центрі митрополит Володимир освятив статую Богородиці

Вівторок, 01 червня 2021, 13:44
Сьогодні, у Міжнародний день захисту дітей, архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин відвідав матерів, дітей та медичний персонал Івано-Франківського обласного перинатального центру, а саме відділення інтенсивного виходжування та ранньої реабілітації передчасно народжених дітей. Митрополит Володимир зі своїм благословенням відвідав лікарняні палати та освятив статую Богородиці – Матері Марії з дитятком Ісусом.

В освяченні взяли участь священники-капелани лікарень, що поблизу парафії Різдва Пресвятої Богородиці, та члени християнського руху «За життя».

Владика Володимир наголосив на тому, що ті найменші, які приходять у земне життя, є нашим майбутнім.

«Коли Христос зійшов на землю до нас – людей, та воплотився з Діви Марії, якраз хотів піднести до святості народження, щоб показати, що в цьому світі сім’я – це найдорожче. Тільки сім’я дарує майбутнє для людства», – розповів митрополит.

На завершення владика Володимир благословив усіх присутніх та попросив у Богородиці ласки Її опіки та любові. Митрополит побажав, щоб домівки усіх були наповнені дитячим сміхом та радістю і наголосив на важливій місії любові в нашому житті.

«Як важливо дитині відчувати не тільки материнську любов, а й батьківську, зростати у християнській, люблячій сім’ї. Адже згодом усі ми наслідуємо наших батьків, ставлячись до них з великою повагою, любов’ю, вдячністю і особливою радістю», – поділився побажаннями митрополит.

Ідея та ініціатива спорудження скульптури належить християнському руху «За життя». Постать Богородиці з Дитятком є авторською роботою (висота - 160 сантиметрів) скульптора Ігоря Семака. 

Додамо, що відділення інтенсивного виходжування та ранньої реабілітації передчасно народжених дітей зараз налічує близько сорока матерів із немовлятами.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next