АКТУАЛЬНО

День Ювілею Божого милосердя для ув'язнених у Галицькій виправній колонії

Вівторок, 08 листопада 2016, 16:50
6 листопада 2016 року Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин), директор БФ "Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ" о. Володимир Чорній та капелан в’язниці о. Роман Дзюбак відвідали жіночу виправну колонію у Маріямполі. Для ув’язнених відслужили молебень, після якого владика Володимир звернувся до жінок з духовною промовою-благословенням, великою підтримкою у Божому Слові. Повідомив о. Констянтин Пантелей.

«Ми доклали чимало старань для того, щоб вас відвідати, разом помолитися і надати допомогу, - розповів владика. - Хотіли, щоб у цьому році, який є Ювілейним роком Божого милосердя, зверталися одні до одних з любов’ю, співпрацею з тим, щоб пошанувати кожного. Ми хочемо краще дізнатися один про одного, подати помічну руку Церкви, молитви, підтримки. Це Господь визначив те, що живемо в цей час, у цій країні та на цій території. Також те, що маємо відчути людську любов та милосердя. Але дорога без Світла – це темна ніч, особливо, коли живемо без Божого просвітлення. Адже Господь дав нам життя. Кожен із нас носить Його подобу. Тому я дуже радий, що сьогодні вас відвідав. І на майбутнє теж будемо більше спілкуватися, підтримувати молитвою та усім чим можемо. Не забувайте про молитву, щоб Господь допоміг вам перебути цей час та повернутися до кращого життя». У Галицькій виправній колонії №128 у Маріямполі перебуває близько 100 ув’язнених.

Не лише духовний дар молитви, а й матеріальну підтримку отримали ті, хто перебуває у виправній колонії. Одяг, предмети гігієни, мийні засоби - усе це від БФ "Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ". «Цього року владика Володимир поклав на нас дуже велику відповідальність – зрушити з місця соціальну працю. Зробити її ще більш активною і доступною, - наголосив о. Володимир Чорній. - Тому працівники Карітасу шукають різні шляхи допомоги ближнім, які поруч. Тож маємо відвідати усіх, хто є ущемлений. Усвідомлюємо те, що, мабуть, недопрацювали і все суспільство недопрацювало, якщо ви тут. Ми маємо відповідальність перед Богом за кожного. Тож намагаємося вивчити, що саме вам потрібно. І будемо робити це ще ретельніше. Роботи в Карітасу дуже багато - і з постраждалими від торгівлі, від війни, яку маємо на Сході, переселеними. Та пам’ятайте: церква ніколи не залишить вас без опіки. Чим зможемо допомогти не лише духовно, а й матеріально – допомагатимемо».

У Галицькій виправній колонії №128 у Маріямполі перебуває близько 100 ув’язнених.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next