АКТУАЛЬНО

День Бога-Творця в семінарійних стінах

П'ятниця, 17 вересня 2021, 12:26
14 вересня в рамках відзначення Дня Бога-Творця семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії разом зі своїми наставниками приєдналися до загальноцерковного дня молитви на прославу нашого Творця та в наміренні за збереження Його створіння, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Головною ідеєю Дня Бога-Творця є плекання свідомості, що ми  відповідальні за дар Божий. І дар цей – не тільки саме наше життя, а й світ, у якому ми живемо і який успадкували від наших прародичів. День Бога-Творця – свято, яке дає можливість покаятися за вчинене і постановити виправитися.

Цього дня до стін семінарії завітав о. Михайло Дзуль, референт Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській архиєпархії, який очолив Молебень до Бога-Творця, а опісля провів для майбутніх душпастирів презентацію на тему «Від екології душі до екології довкілля».

Під час молебню семінарійна спільнота, заглиблюючись у читання псалмів, тропаря, кондака, євангельського тексту, самогласних стихир, просякнутих трепетом і вдячністю Творцеві, просила Небесного Отця про захист для всього створіння й плекання взаємної любові між собою та до всього сотвореного Богом світу.

Протягом презентації присутні мали змогу пригадати собі християнське покликання людини – порати й доглядати, застановитися над тим, що ж є причиною такого плачевного стану довкілля, зосередитися на вченні Церкви щодо відповідального ставлення до природи. «У першому спільному посланні на захист створіння лідери традиційних християнських церков закликають, цитуючи Святе Писання (Вт. 30,19), вибрати життя, щоб гідно жити в цьому світі нам і нашим нащадкам», – зазначив доповідач та закликав семінаристів, покликаючись на синодальні постанови, щорічно долучатися до відзначення дня Бога Творця, підтримувати освітні, молитовні та практичні ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології, давати приклад відповідального ставлення до Божого творіння в особистому житті.

Наприкінці зустрічі ректор семінарії о. Олексій Данилюк подякував присутнім за спільну молитву та заохотив семінаристів підтримувати різноманітні ініціативи Екобюро й плекати в собі дружній до довкілля спосіб життя.

www.ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next