АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас-Київ» допомагає людям, які перебувають у місцях позбавлення волі

Четвер, 30 серпня 2012, 11:44
Благодійний фонд «Карітас-Київ» з допомогою жертводавців надає соціально-матеріальну допомогу 550 жінкам-в’язням Чернігівської, Збаразької, Полтавської, Харківської, Дніпропетровської в’язниць у вигляді солодощів, чіпсів, одягу, медикаментів, овочів, книжок і Святого Письма. Крім цього, підтримку отримують діти, які перебувають у Будинку дитини при Чернігівській колонії. Про це повідомив о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».
Благодійний фонд «Карітас-Київ» з допомогою жертводавців надає соціально-матеріальну допомогу 550 жінкам-в’язням Чернігівської, Збаразької, Полтавської, Харківської, Дніпропетровської в’язниць у вигляді солодощів, чіпсів, одягу, медикаментів, овочів, книжок і Святого Письма. Крім цього, підтримку отримують діти, які перебувають у Будинку дитини при Чернігівській колонії. Про це повідомив о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ». «Ця допомога – це вияв любові і милосердя до людей, які впали, але яких потрібно заохотити встати і йти далі, змінивши своє життя. Висловлюю щиру вдячність всім жертводавцям, завдяки яким є можливою така допомога. Ми не маємо власних засобів для допомоги, це все пожертва добрих людей, яку передаємо потребуючим. Всім вам за це дуже дякую», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».  

Повідомили у прес-службі «Карітас-Київ»

Додаток: БФ «Карітас-Київ» є благодійною організацією, головною метою діяльності якої є здійснення благодійної діяльності в інтересах суспільства і окремих категорій потребуючих осіб. Основними напрямками діяльності Фонду є: моральна, психологічна та матеріальна підтримка гуманітарних, соціальних, культурних та оздоровчих ініціатив; надання допомоги малозабезпеченим верствам населення - багатодітним сім’ям, дітям вулиці, дітям-сиротам та особам похилого віку. За 20 років роботи БФ «Карітас-Київ» тисячі потребуючих одержали благодійну допомогу. Серед різних видів діяльності та допомоги потребуючим є підтримка людей, які перебувають у місцях позбавлення волі. Особливий наголос Фонд ставить на допомогу саме ув’язненим жінкам та їхнім дітям, які народжені в місцях позбавлення волі, але окрім цього, по змозі, надає допомогу і неповнолітнім, і чоловікам. Ситуація із фінансуванням пенітенціарних установ є невтішною. Україна посідає 10-те місце у світі за кількістю ув'язнених: у 183 установах пенітенціарної системи утримують понад 153 тисячі осіб. Тюрми і СІЗО переповнені. В останні роки простежується тенденція збільшення кількості ув'язнених та висока смертність у колоніях. В Україні діє 13 жіночих виправних колоній, в яких перебуває понад 6000 жінок. Частина із них мають неповнолітніх дітей, які виховуються в інтернатах або перестарілими родичами. При деяких колоніях існують дитячі будинки, де знаходяться діти до 3 років, народжені в колоніях. Умови утримання жінок та дітей в колоніях є не належними. Зазвичай сім’ї таких жінок розпадаються, перериваються зв’язки з дітьми та родиною. Їх особистість починає формувати тюремне оточення. Після звільненні з колонії таким жінкам важко знову відновити здоров’я, сім’ю, знайти роботу та стати повноправними членами суспільства.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next