АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас-Київ» узяв участь у фестивалі осіб з функціональними обмеженнями

П'ятниця, 13 листопада 2015, 17:47
«З нагоди Міжнародного дня інвалідів у Дніпровському районі м. Києва відбувся фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повіримо у себе», який проходив у Києві у Спеціальній школі-інтернаті № 18 для слабочуючих дітей. Учасникам фестивалю Карітас Київ надав допомогу подарунками: солодощами, книгами та іграми», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Метою заходу було допомогти дітям і молоді з обмеженою дієздатністю адаптуватися до існуючого соціуму, знайти себе в житті, розкрити свої здібності, повірити у свої сили, реалізувати себе.

Учасники фестивалю, яких було понад двісті, змагалися в Конкурсній програмі за 9 творчими номінаціями в жанрах: вокально-хоровому, хореографічному, естрадно-інструментальному; виконавчого мистецтво (декламація, жестова пісня), авторської поезії та прози, образотворчого, декоративно-прикладного, аудіовізуального мистецтва, нерукотворної роботи (зробленої не руками).

«Після відвідин такого фестивалю починаєш переосмислювати те, наскільки ми не цінимо і не вдячні за великий дар бути здоровими людьми... І наскільки великий дар від творця те, що ти ідеш... Висловлюєш свої думки, передаєш емоції ближньому... А хтось, щоб зробити теж саме, над чим ти не задумуєшся, прикладає титанічні зусилля... Розумієш це, коли бачиш, як співають молоді дівчата пісню за допомогою жестів рук... Я бачив таке виконання вперше... Втілює радість і оптимізм та віру в людей, коли бачиш, скільки терпіння ласки і зусиль вкладено у вихованців цього інтернату вихователями, волонтерами і ентузіастами», - ділиться враженням від почутого та побаченого соціальний працівник БФ «Карітас-Київ» Анатолій.

БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next