АКТУАЛЬНО

Архиєпископ і Митрополит Львівський нагороджений Почесним знаком Cвятого Юрія

Середа, 01 серпня 2012, 19:18
Високопреосвященного Архиєпископа й Митрополита Львівського УГКЦ Владику Ігоря (Возьняка) нагороджено «Почесним знаком Святого Юрія». Нагороду міський голова Львова Андрій Садовий вручив із нагоди 60-річчя від дня народження, яке днями святкуватиме Архиєрей, та за невтомну працю на благо нації.
Високопреосвященного Архиєпископа й Митрополита Львівського УГКЦ Владику Ігоря (Возьняка) нагороджено «Почесним знаком Святого Юрія». Нагороду міський голова Львова Андрій Садовий вручив із нагоди 60-річчя від дня народження, яке днями святкуватиме Архиєрей, та за невтомну працю на благо нації.

Прес-служба Львівської архиєпархії

Довідка Владика Ігор (Возьняк) народився 3 серпня 1952 р. у с. Липиці Миколаївського району Львівської області в сім’ї вчителя. У 1959-1969 роках навчався в середній школі, а після її закінчення здобував у Дрогобичі технічну освіту. Відтак був скерований на роботу в м. Нікополь Дніпропетровської області, де працював короткий час на заводі. У 1970-1972 роках служив у лавах Радянської армії на території Казахстану. 1973 року вступив до монастиря Чину Найсвятішого Ізбавителя; 1974 року розпочав новіціят, 1975-го склав перші обіти. Цього ж року в підпільній семінарії у Львові почав вивчати філософію та богослов’я. На пропозицію настоятеля, 1977 року переїхав у Вінницю й там продовжував навчання, яке закінчив 1980-го. Таїнство Священства прийняв у листопаді 1980 року, а вічні обіти склав 2 липня 1981-го. Працював при Римо-Католицькій Церкві, що давало змогу нелегально допомагати місцевому священикові уділяти вірним різні таїнства, зокрема сповідати. З 1989 року провадив душпастирську діяльність у катедральному соборі м. Тернополя. З 1990 до 1996 року був протоігуменом ЧНІ. З 1996 року душпастирював у Вінниці. 1997 року декретом протоігумена призначений учителем новиків у Львівській провінції отців редемптористів. Водночас продовжував душпастирську діяльність, особливу увагу приділяючи проповідництву та реколекціям для ченців, черниць і мирян. 2001 року навчався на курсах форматорів (вихователів ченців) у Римі, після закінчення яких, у серпні, був призначений помічником вихователя ораторів-семінаристів у Польщі, у семінарії отців редемптористів. 17 лютого 2002 року в архикатедральному соборі Святого Юра відбулася єпископська хіротонія Владики Ігоря (Возьняка). За рішенням Синоду Єпископів та з благословення Святішого Отця, після хіротонії Владика Ігор став Єпископом-помічником Львівської архиєпархії. Згідно з рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, який проходив 5-12 жовтня 2004 року, Владика Ігор був обраний Архиєпископом Львівської архиєпархії. 10 листопада 2005 року в архикатедральному соборі Святого Юра відбувся чин введення на престол нового Архиєпископа Львівського. 29 листопада 2011 року Глава УГКЦ Блаженніший Святослав підніс Львівське архиєпископство до гідності митрополії. Митрополію очолив Архиєпископ Ігор (Возьняк). До її складу увійшли Львівська архиєпархія, Сокальсько-Жовківська, Самбірсько-Дрогобицька та Стрийська єпархії.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next