АКТУАЛЬНО

Архиєпископ Станіслав (Будзік): «Я дуже щасливий, що міг представляти на освяченні Патріаршого собору Церкву Польщі»

Четвер, 22 серпня 2013, 11:51
Освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві стало великим історичним святом для греко-католиків з усього світу. На цьому наголосив в інтерв’ю Католицькій інформаційній агенції Архиєпископ Станіслав (Будзік), Митрополит Люблінський, який офіційно представляв Конференцію єпископату Польщі на освяченні Патріаршого собору та святкуваннях 1025-річчя Хрещення Русі-України.

«Без сумніву, ці події мають історичний вимір. Я дуже щасливий, що міг під час церемонії представляти Церкву Польщі», - сказав він.

Митрополит Люблінський відзначив, що на освячення прибули тисячі людей з усього світу УГКЦ. «Греко-католики зі США, Канади, Бразилії, Аргентини, Австралії, Польщі та інших країн світу не приховували своїх емоцій та радості від цього великого вияву віри. Вони бурхливими оплесками вітали своїх пастирів», - зауважив Архиєпископ Станіслав (Будзік).

Він нагадав, що через три роки Польща відзначатиме 1050-річчя свого Хрещення. Тож у зв’язку з цим та з нагоди Всесвітнього дня молоді, який буде проведений у Кракові того ж року, Митрополит запросив українських греко-католиків узяти участь у святкуванні, що відбудеться за участю Святішого Отця Папи Франциска. «Церква в Польщі дуже б хотіла, аби якомога більше молодих людей з України та інших країн Східної Європи взяли участь у цих святкуваннях», - сказав високий гість.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next