АКТУАЛЬНО

Апостольська столиця надала повний відпуст для Катедрального храму Стрийської єпархії

Середа, 25 серпня 2010, 12:34
«Пам’ятаючи великі духовні благодіяння, що приніс українським людям Ювілейний 2000 рік, та з нагоди 10-ої річниці від створення Стрийської єпархії, Апостольська Пенітенціарія великодушно уділяє повний відпуст для Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці, який триватиме з 20 серпня 2010 року до 1 вересня 2011 року». Даний відпуст виданий 24 червня 2010 року у відповідь на прохання Преосвященного Владики Тараса (Сеньківа), Апостольського адміністратора Стрийської єпархії УГКЦ.
«Пам’ятаючи великі духовні благодіяння, що приніс українським людям Ювілейний 2000 рік, та з нагоди 10-ої річниці від створення Стрийської єпархії, Апостольська Пенітенціарія великодушно уділяє повний відпуст для Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці, який триватиме з 20 серпня 2010 року до 1 вересня 2011 року». Даний відпуст виданий 24 червня 2010 року у відповідь на прохання Преосвященного Владики Тараса (Сеньківа), Апостольського адміністратора Стрийської єпархії УГКЦ. Повний відпуст зможе отримати кожен, хто «в дусі правдивого покаяння висповідається, приступить до Святого Причастя та відмовить молитву в наміренні Святішого Отця під час паломництва до Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці». Декрет про уділення відпусту підписали: Архиєпископ Фортунатус Балделлі, Верховний Пенітенціарій, та титулярний єпископ Метенський Владика Іван Франциск Джіротті. «Здійснивши паломництво впродовж Ювілейного року Стрийської єпархії до її Катедрального храму та взявши участь у Службі Божій, жертвуючи свої молитви, покаяння і умертвлення милосердю Господньому в наміренні Святішого Отця та Стрийської єпархії», – йдеться у документі, яким проголошено відпуст. Кожен має також помолитися Господню молитву («Отче наш»), Символ віри («Вірую в Єдиного Бога... ») та молитву до Пречистої Діви Марії («Богородице Діво»). Уділений повний відпуст, за умови виконання вищеописаних молитовних практик, дійсний «впродовж ювілейного року Стрийської єпархії» – з 20 серпня 2010 року до 1 вересня 2011 року.

Прес-служба Стрийської єпархії УГКЦ

Довідка Повний відпуст – це відпущення тимчасових покарань за вже прощені Богом гріхи в таїнстві Сповіді. Богословське підґрунтя цієї практики було прийняте Церквою 1343 року за Папи Климента VI. Сучасний порядок надання повного відпусту регламентується документом Апостольської Столиці «Про порядок надання повних відпустів», виданим 1968 року та доповненим 1999 року.

http://stryi.ugcc.org.ua/news/1-latest-news/201-201.html

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next