АКТУАЛЬНО

"Агіотерапія"

Четвер, 25 вересня 2008, 20:42
25 вересня 2008 року з благословення Преосвященного Владики Богдана (Дзюраха), Єпископа-помічника Київської архиєпархії, відбулися одноденні духовні науки для священиків, монахів та монахинь.
25 вересня 2008 року з благословення Преосвященного Владики Богдана (Дзюраха), Єпископа-помічника Київської архиєпархії, відбулися одноденні духовні науки для священиків, монахів та монахинь. Організувала науки Комісія у справах душпастирства охорони здоров'я Київської архиєпархії на тему "Агіотерапія". Викладач о. Томіслав Іванчіч. Відбулися науки у храмі Св. Василія Великого на Львівській площі. Розпочав науку Преосвященний Владика Богдан, який представив професора Іванчіча, він зокрема сказав: "Отець професор Томіслав Іванчіч є знаною особою у Європі. Він продовжує місію Христа, яка полягала на проповіді Євангелія та оздоровляв недуги людської душі. Прийшов час, коли ми мусимо наново відкривати ці засоби, які Господь нам дав, як Церкві. Професор розвинув сітку духовного зцілення під назвою агіотерапія. І ми радо його вітаємо у нас". Зустріч відбулася у два етапи. У першому професор представив проблеми через, які людина не може отримати зцілення від Господа. А саме наголосив на тому, що "у більшості люди не є віруючими, лише релігійними". У другій половині представив практичні шляхи, якими можемо допомогти людям, які терплять від тих чи інших хвороб. "Агіотерапія не лікує те, що лікує медицина, не лікує те, що лікує психіатрія, а лікує те, що ніхто не лікує – духовний вимір людини", зазначив професор. Слід відзначити, що видавництво "Свічадо видало книгу Т. Іванчіча “Діягностика душі й агіотерапія” призначену як для фахівців-агіотерапевтів, так і для тих, хто дбає про власне духовне здоров’я.  Кожному з нас відомо про безліч фізичних недуг, з якими бореться медицина. Однак є значно глибші недуги – духовні. Причини морального страждання виникають як внаслідок пережитих випробувань у дитинстві, так і в дорослому віці. Порятунком цієї недуги є агіотерапія, що зцілює духовну сферу людини тим, що є святе – словом, наверненням, молитвою і таїнствами. На завершення зустрічі о. Томіслав молився з усіма присутніми за їх оздоровлення та щасливе майбутнє українського народу.

Департамент інформації УГКЦ

Додаток Отець Томіслав Іванчіч народився у Даворі 1938 року. Після філософських і богословських студій у Загребі й Римі рукоположений у Загребській архиєпархії. Він здобув ступінь магістра філософії і звання доктора богослов’я в Папському григоріянському університеті в Римі і повернувся до Загреба в 1971 р., де став професором Католицького богословського факультету Загребського університету. Очолював факультет фундаментального богослов’я, був одним із редакторів видання “Bogoslovska smotra” (“Богословський огляд”) і дописувачем та членом редакційних колегій багатьох хорватських та іноземних богословських журналів, а також членом Хорватського товариства літературного перекладу. У 1983 році став каноніком Загребського митрополичого собору. Він – автор понад 50 книг, майже половину яких перекладено, а деякі видано лише іноземною мовою.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next