АКТУАЛЬНО

Бюро УГКЦ з питань екології приурочує велопрощу 125-річчю від дня народження бл. свщмч Симеона Лукача

Вівторок, 19 червня 2018, 12:22
Сто двадцять п'ять років від дня народження блаженного священномученика Симеона Лукача, одного з найактивніших керівників підпільної УГКЦ, виповниться 7 липня 2018 року.

З цієї нагоди з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології 22-23 червня 2018 року відбудеться ековелопроща – «Слідами блаженного Симеона Лукача». Маршрут проляже з м. Івано-Франківська до с. Старуні.

Збиратимуться велосипедисти в Івано-Франківській духовній семінарії імені свщмч Йосафата, в якій у міжвоєнний період минулого століття свщмч Симеон був викладачем морального богослов’я. Кінцевий пункт – с. Старуня Богородчанського району, де народився, душпастирював та помер владика Симеон Лукач.

Дорогою учасники велопрощі зупиняться в дендрологічному парку «Діброва». По прибуттю до Старуні молитимуться Молебень до Христа Чоловіколюбця, переглядатимуть документальний фільм «Симеон Лукач», а завершиться перший день паломництва нічною ватрою. Наступний день розпочнеться Божественною Літургією, молитвою заступництва та благословенням мощами свщмч Симеона Лукача. Після молитви прочани відвідають Музей блаженного свщмч Симеона Лукача та підпільної УГКЦ, а також побувають біля грязьового вулкану і в музеї етнографії та побуту. Завершиться проща вервицею до Божого милосердя.

Щоб узяти участь у такій акції усім охочим необхідно попередньо зареєструватися на сайті ecoburougcc.org.ua.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next