АКТУАЛЬНО

В Ужгороді проведуть науковий симпозіум, присвячений досліднику Закарпаття о. Анатолію Кралицькому, ЧСВВ

АНОНСПонеділок, 11 лютого 2019, 11:01
11 лютого 2019 року в Ужгороді з нагоди 125-річчя відходу до вічності дослідника Закарпаття о. Анатолія Кралицького, ЧСВВ, відбудеться Науковий симпозіум під назвою «На службі Богу і рідному народу».

Захід організовують: Провінція святого Миколая Василіанського чину святого Йосафата в Україні, Інститут історії Церкви МГКЄ, Інститут історії Церкви УКУ та Ужгородський національний університет. Початок заходу о 15-00, організатори запрошують усіх охочих у ректорат УжНУ, зал вченої ради, ІІ поверх, площа Народна, 3.

«Любов до батьківщини справді є чеснотою, бо любити землю, на якій нас колисали, є милою повинністю кожного смертного, та втім більшим сього є любов до народу; любити свій рід, своїх співбратів — це не лише природний, але й християнський обов’язок», — свого часу зазначав о. Анатолій Кралицький, ЧСВВ.

Захід розпочнеться вітальним словом від організаторів, а згодом учасники події зможуть взяти участь у дискусії та почути доповіді:

  • Життєвий шлях та служіння о. Анатолія Кралицького, ЧСВВ (о. Єронім Грім, ЧСВВ, віце-ректор з навчальної частини ВІФБС).
  • Державна мадяризація та Мукачівський осередок василіан за ігуменства о. Анатолія Кралицького, ЧСВВ (Віктор Кічера, к. і. н., доцент УжНУ).
  • Духовно-виховні моменти в художній творчості о. Анатолія Кралицького, ЧСВВ (о. магістр Михайло Михайлець, співробітник Інституту історії Церкви МГКЄ).
  • Національна та релігійна ідентичність о. Анатолія Кралицького, ЧСВВ (Володимир Мороз, к. і. н., науковий співробітник Інституту історії Церкви УКУ).

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next