АКТУАЛЬНО

«Неможливо нічого змінити без любові» – в Івано-Франківську пройде традиційний Тиждень сім’ї

АНОНСП'ятниця, 07 травня 2021, 15:05
З 10 по 16 травня в Івано-Франківську проходитиме традиційний Тиждень сім’ї, який організовує Комісія у справах родини і мирян Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

«Бог є любов, Бог все створив із любові і все покликав до любові. Людська любов на землі реалізується через призму або богопосвяченого життя, або сім’ї. Ми невіддільні від такого поняття, як родина. Травень є особливим місяцем, адже ми вшановуємо нашу Небесну Матір, а в другу неділю травня – наших матерів. Але посередині місця нас зустрічає таке велике і близьке кожному  свято, встановлене ООН – Свято сім’ї. Кожного року ми його відзначаємо і навіть утворився такий рух, який називається «Тиждень сім’ї». Цей рух об’єднав католиків, православних і протестантів. На меті він має єдине – призупинити людину в метушні цього життя і зосередити на чомусь, що є найважливіше в житті кожного з нас – на нашій сім’ї», – каже голова Комісії у справах родини і мирян Івано-Франківської архиєпархії о. Юрій Прилепський.

За його словами, роль сім’ї є недооцінена. Тому Тиждень сім’ї покликаний на кілька днів «вирвати» нас з цієї реальності, де ми постійно кудись поспішаємо, забуваючи про найважливіше, і ввести в нову реальність – реальність сім’ї, родини.

Варто зауважити, що Тиждень сім’ї вже став традиційним для Івано-Франківська і краю.

«Ми знаємо, що слово Боже, яке падає в добрий ґрунт, ніколи не завмирає, а дає свої плоди. Тому кожна тематика стає своєрідним «холодним душем» для людей. Ми щодня матимемо цікаві науки, які для когось змінять життя. Я знаю з практики, що інколи одне речення, яке людина почує, може відіграти кардинальну, основоположну або й навіть поворотну роль у житті. Тож з 10 по 16 травнями молитимемося за сім’ї, щодня голоситимемо проповіді на тему любові», – пояснює священник.

У рамках Тижня сім’ї кожен учасник щодня зможе брати участь у Божественній Літургії, яка служитиметься в митрополичому соборі Воскресіння Христового. Початок о 08:00. Опісля одразу буде Молебень до Пресвятої Богородиці та повчальна наука на тему «Любов у подружжі», яку поводитиме о. Юрій.

«Ми сіємо слово Боже і стараємося, щоб воно падало в добрий ґрунт. Хочеться, щоб люди які будуть нас чути, справді були налаштовані і могли в тиші задуматися, відкласти справи, які від нас і так нікуди не дінуться, на ту годинку-півтори щодня, щоб зосередитися на тому, що Бог через нас вирішив кожному сказати. Не тільки ми говоримо до когось, але Господь промовляє до кожного з нас без винятку. Ми маємо добру нагоду використати цей час сповна. Це важливо не для когось, а для нас», – каже отець.

Окремо слід виділити події 15 травня, адже це – Міжнародний день сім’ї. Саме в цей день відбудеться нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу малюнку на тему «Сім’я-Любов», який оголосила Комісія у справах родини і мирян Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

Також цього дня пройде онлайн-конференція на тему «Поняття родини в пастирських посланнях праведного митрополита Андрея Шептицького».

Окрім ранкової програми, о 18:00 відбудеться традиційна молитва вервиці за подружжя та родини, яку проведуть запрошені сімейні пари. На завершення святкування, у неділю, буде загальнопарафіяльна молитва за родини.

Усі події відбуватимуться в соборі Воскресіння Христового. На  ютуб-каналі і фейсбук-сторінці собору можна буде простежити кожну подію онлайн чи в записі. Можна також прийти до храму, але слід дотримуватися всіх санітарних вимог.

«Усі ми зробили для себе висновки за цей час карантинного життя, роздумуючи над цією глобальною проблемою. Але й ми переконалися в тому, що саме любов є фундаментальним поняттям, без якого неможливо щасливо жити чи щось змінити, як у собі, так і в родині, у селі чи місті, крані чи світі. Неможливо нічого змінити без любові, для якої Бог нас створив і покликав», – переконаний о. Юрій.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next