АКТУАЛЬНО

Що таке Божа воля і як її розпізнати? Пояснює о. Лука Михайлович

Четвер, 28 липня 2022, 16:03
Вислів «Божа воля» часто сприймаю як маніпулятивний. Чого тільки не попридумують люди, наповнюючи його найбільшими нісенітницями – від звичайних магічних уявлень до крайнього моралізму. Це нагадує мені величезний мішок, у який кидають усе, що заманеться.

Такий вступ зробив о. Лука Михайлович у своїй публікації у фейсбуку. Її зміст він зосередив на роздумах про значення і розуміння Божої волі.

Душпастир зазначає, що щоденно з Божих долонь перед нами розливається багатство Його щедрот: тиха молитва, смачна їжа, добрі люди, дитячі посмішки, чар літа, солодкий сон, джерельна вода.

«Бог дихає на нас скрізь і всюди подихом звичайної очевидності, яку ми пропускаємо крізь пальці усвідомлення. Бо ж ми в Бозі живемо, рухаємося та існуємо. Він зовсім не метафізична дійсність, що перебуває десь там, за горизонтом потойбіччя, а є змістом нас самих. Відкриваючи Бога в собі, ми стаємо здатні чути пульс Його волі, ясно усвідомлюємо, як Він щоденно виплітає мереживо своєї дії», – пояснює о. Лука.

Відтак він робить таке визначення: «Божа воля – це те, де і як Господь дає мені це життя, яких людей ставить на моєму шляху, якими дарами мене наділяє. Коли віримо в невипадковість цього всього – життя набирає цілісного вислову. Ми стаємо щасливі і мирні, задоволені всім. Життя стає схоже на шахівницю, якими керує вправний гросмейстер. Усвідомлюючи це, я приймаю усе як з руки Господньої. Ніякі зовнішні обставини не зломлять мене, а лише робитимуть щораз сильнішим. Бог всюди присутній».

На завершення о. Михайлович переконує: якщо справді відчуємо Божу доброту в житті, то обов’язково забажаємо ділитися цією чудовою вісткою з іншими, а ще станемо людьми, які будуть повсякчас вдячними Богові за все.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами фейсбук-сторінки о. Луки Михайловича

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next