АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у 98-й день війни: «У День захисту дітей мусимо констатувати, що росія вбила або скалічила 700 українських дітей»

Середа, 01 червня 2022, 14:56
Коли весь світ переживає День захисту дітей, ми мусимо з прикрістю сказати, що, за офіційною статистикою, майже 700 українських дітей стали жертвами цієї війни, тобто були убиті або поранені. Про це заявив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні на 98-й день війни.
Дитина, яка з її родиною евакуювалася з Маріуполя, прибуває до центру прийому переміщених осіб у Запоріжжі, 8 травня 2022 року, фото: AP Photo / Francisco Seco Дитина, яка з її родиною евакуювалася з Маріуполя, прибуває до центру прийому переміщених осіб у Запоріжжі, 8 травня 2022 року, фото: AP Photo / Francisco Seco

Але, продовжив він, яке насправді число дітей на сьогодні стали жертвами російської агресії, думаю, не знає ніхто. «Бо саме діти є найбільш уразливою категорією жертв будь-якої війни. Замість того, щоб іти до школи, вони першими розділяють долю біженців і зазнають душевних і фізичних страждань від війни», – додав Глава Церкви.

У цей день духовний лідер роздумував над чеснотою любові.

«Любов є вершиною людської досконалості, вона найбільше уподібнює людину до Бога і є немовби іскоркою Божества в людській істоті», – вважає Глава Церкви.

Хоча, зауважив Предстоятель, поняття «любов» у сучасному світі настільки здевальвоване, знищене, що ми часом не розуміємо, що означає любити. Тому чесноту любові слід відрізняти від почуття, уподобання, бажання того, що нам любе, миле, що є предметом нашого пожадання.

«Людина , яка отримала від Бога дар Божественної любові, живе вічним життям. Саме любов є вершиною людської досконалості. Каже апостол Павло: «Якби я мав дар пророцтва, знав усі таємниці і мав таку віру, яка б рухала гори, а не мав любові, я був би ніщо». Любов – це та Божественна сила, яка подається нам Духом Святим, духом Божої любові і допомагає нам не тільки виконувати, а й здійснювати весь Божий закон. Бо Бог хоче, щоб ми Його любили, а не боялися», – переконує Блаженніший Святослав.

Наш народ, каже Глава Церкви, вдивляючись у жертовну любов своїх синів і дочок, які віддають життя за Батьківщину, каже: Герої не вмирають! І це правда. Бо хто віддає себе у любові за Батьківщину, за своїх рідних і близьких, той сповняє Христові слова, що «ніхто не має більшої любові, як той, хто життя своє віддає за друзів своїх.

«Ми сьогодні просимо в Господа Бога серед моря ненависті, моря зла, яке розливає нам ворог на нашій землі цією війною, сили Його Божественної любові, якою можна все перетривали», – сказав духовний лідер.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next