АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у 136-й день війни: «Хочемо, щоб кожен українець у світі перейнявся болем від війни, бо це робить нас справжніми людьми»

Субота, 09 липня 2022, 18:57
Ми сьогодні хочемо, щоб кожен українець, хоч би де він жив на обличчі цієї землі, перейнявся болем і стражданням тих, хто безпосередньо потерпає від війни. Бо це наше співстраждання робить нас християнами і справжніми людьми. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 136-й день війни росії проти України.

Предстоятель подякував Господу Богу і Збройним Силам України, що ми живі і можемо бачити ранішнє світло та стояти в молитві перед Божим обличчям.

Він відзначив, що остання доба була важка, позначена багатьма жертвами серед цивільного населення. Було завдано потужних ракетних ударів по містах на півдні Батьківщини. Здригався від російських градів Кривий Ріг, було чути вибухи від ракет у Миколаєві, знову крилатими ракетами ворог обстріляв Дніпропетровщину. Багато людей, на жаль, загинуло і є чимало поранених...

Але Україна стоїть. Україно бореться. Українське військо намагається витиснути ворога з території на півдні нашої Батьківщини, зокрема в Херсонській та Запорізькій областях.

У цей день духовний лідер розмірковував над природою гріха розпусти та над чеснотою чистоти, яка є перемогою над цим небезпечним лихом.

«Господь Бог створив людину, – сказав Глава Церкви, – покликаною до любові, дарував їй усі тілесні, душевні та духовні сили, щоб вона була здатна до любові. Коли людина любить, вона оживляє все довкола себе і навіть бере участь у таємниці народження нового людського життя. Тож статевий потяг є природним для людини. Проте суть гріха розпусти полягає в тому, що через пристрасть ця потреба людини, цей дар людини любити і бути любленою стає дезорієнтованим, невпорядкованим».

Гріх розпусти, за його словами, полягає в невпорядкованому, постійному пошуку статевої насолоди. І це дуже небезпечно, тому що коли ми не бачимо іншої особи як такої, яку можна і потрібно любити, то зводимо її до об’єкту нашої похоті.

«Ця пристрасть є небезпечною не тільки для тіла, а й для душі, бо глибоко поневолює людину і веде до виродження людських стосунків як таких», – додав Предстоятель.

Отже, підсумував Блаженніший Святослав, чистота – це вияв нашої віри у воскресіння тіл, поваги до людської статевості, а також школа істинної чистої любові.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next