АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у 134-й день війни: «Навіть коли зло нас перемагає, не потрібно ніколи опускати рук»

Четвер, 07 липня 2022, 22:30
Борючись проти зла, ми прагнемо до свободи від нього, бо поневолення, рабство завжди приходить від злого, від ворога людського роду, від злого духа. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 134-й день збройної агресії росії проти України.

Своє сьогоднішнє звернення Глава УГКЦ виголосив з Перемишля, де 7 липня розпочав свою роботу Синод Єпископів УГКЦ.

«Ми нині будемо просити, щоб Господь Бог послав нам Духа Святого, який допомагає людині залишитися свобідною і несе дар покаяння. Покаяння – це не так якась дія людини, як великий дар Божий, щоб ми разом могли гідно принести плоди покаяння. З давніх-давен українські воїни-захисники, перед тим як стати до зброї, ішли до сповіді та приступали до Святого Причастя, і тоді в повноті Божої благодаті були готові віддати своє життя за Батьківщину», – сказав Глава Церкви.

Дуже важливо, каже духовний лідер, навіть тоді, коли нами оволодіває пристрасть, чинити три речі: усвідомити свою неміч, чинити їй спротив, а відтак викорінювати зло зі свого життя. Саме ці три речі – усвідомлення, спротив і викорінення – ми, християни, називаємо покаянням.

«Бо покаяння – це ніщо інше, як звільнення. Як наші українські війська звільняють недавно окуповані міста й села України, несучи туди знову мирне життя, так людина, коли кається, звільняється від влади ворога людського роду», – сказав Блаженніший Святослав.

За словами Предстоятеля, Україна продовжує спливати кров'ю. Упродовж останньої доби ворог знову намагався наступати, штурмувати наші міста і села на межі Донецької та Луганської областей. Центрами протистояння далі є Слов'янськ, Краматорськ і Бахмут – міста, які були сильно зранені ще у 2014 році. Цієї ночі важкого ракетного удару зазнав Харків. Ворог атакував ракетами Одещину, навмисно знищуючи ті склади, у яких зберігалося зерно, що ним можна було нагодувати мільйони потребуючих людей.

Глава Церкви нагадав, що сьогодні ми святкуємо Різдво Івана Хрестителя. «Іван Хреститель, – розповів він, – своїм народженням знаменував початок нової епохи історії людства – ери Божого милосердя. Саме він був провідником покаяння в пустелі. Ніс людям правду про те, що можна стати іншими, вільними від гріха, але цього треба захотіти. Коли людина кається, приходить Божа благодать».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next