АКТУАЛЬНО

«Ви є унікальною спільнотою, бо через вас Господь може робити унікальні речі», – владика Борис Ґудзяк до парафіян Вансена

Вівторок, 29 січня 2019, 14:46
27 січня владика Борис Ґудзяк із душпастирським візитом відвідав душпастирство Всіх святих при каплиці Святого Івана від Хреста і Терези з Лізьє у Вансені, містечку на схід від Парижа.

Під час Божественної Літургії, яку з владикою співслужили отець Ігор Ранця, який опікується громадою, отець Роман Остап’юк та диякон катедри Святого Володимира Великого Володимир Радько. Молитву супроводжував співом новостворений хор душпастирства Всіх святих, яким керує пан Юрій Гусак.

«Наша єпархія скромна, але старається бути правдивою. Важливо добре розуміти, що відбувається і до чого Господь нас кличе. Є різні аспекти нашої мандрівки до Царства Небесного, є різні аспекти мандрівки цієї парафії. Ця парафія – це не клуб взаємної потіхи чи культурний клуб. Йдеться про спасіння, про Царство Боже. А в ньому є основне правило – закон любові», – наголосив владика.  Він подякував за служіння отцю Ігореві Ранці.

Регулярні богослужіння у Вансені розпочалися восени 2016 року. Відтоді громада росте і розвивається і, за словами отця Ігоря Ранці, є доволі активною та діяльною. У короткому звіті після Божественної Літургії парафіяни розповіли владиці Борисові про благодійну діяльність, проект іконостаса, який буде присвячений святим українського і французького народів, розвиток хору та спільні прощі, а також про ідею парафіяльної школи.

Звертаючись до парафіян, єпископ назвав їх унікальними. «Ви є унікальною спільнотою, але не тому, що ви унікальні самі по собі, а тому що через вас Господь може робити унікальні речі», – зауважив він. Владика з готовністю і відкритістю відповідав на запитання парафіян, зокрема щодо фінансової моделі функціонування парафії та єпархії.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next