АКТУАЛЬНО

В Україну прибули представники різних релігій, щоб виявити солідарність з українським народом

Середа, 25 травня 2022, 20:54
У середу, 25 травня, у Києві Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, зустрівся з делегацією релігійних лідерів зі США, Великої Британії, Польщі та Італії, які прибули в Україну, щоб виявити солідарність з українським народом та помолитися за припинення агресії Росії проти України, бомбардувань українських міст і за справедливий мир.

Під час зустрічі Предстоятель УГКЦ розповів про Патріарший собор Воскресіння Христового, у підземеллях якого в період активних бойових дій довкола Києва від російських бомб і ракет переховувалися сотні мирних жителів.

У своїй розповіді Блаженніший Святослав наголосив, що сьогодні ми всі разом маємо протистояти злу, і головною силою такого протистояння повинна стати молитва, як одне з основних діл милосердя, яке не тільки допомагає, а й рятує людину, надає сенсу її земному життю.

Розмову продовжив представник Центру Берклі у справах релігії, миру та міжнародних справ Університету Джорджтаун (Вашингтон, США) професор Хосе Казанова, який поділився особистими враженнями після вчорашнього візиту релігійних діячів до міст Ірпеня та Бучі.

В Ірпені вони відвідали, зокрема, парафію Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ.


Делегація релігій з усього світу перед храмом Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ в Ірпені, 25 травня 2022 року

Відтак Глава УГКЦ від імені Української Греко-Католицької Церкви подякував представникам різних релігій за їх візит в Україну та попросив дати належну оцінку цій війні з точки зору як міжнародного права, так і моралі, щоб російський агресор покинув українську землю і щоб було відновлено справедливість, а відтак мир у нашій Батьківщині.

На завершення зустрічі, з огляду на пасхальний час, Блаженніший Святослав подарував кожному учаснику зустрічі писанку як символ великодньої радості і знак перемоги життя над смертю.

У зустрічі також взяв участь голова Комісії УГКЦ з міжконфесійних та міжрелігійних відносин протоієрей Ігор Шабан.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next