АКТУАЛЬНО

У Росії відбулася друга зустріч сімей, яку організували отці та сестри Згромадження Воплоченого Слова

П'ятниця, 31 серпня 2012, 10:57
23-26 серпня в Казані (столиця республіки Татарстан, Росія) відбулася друга зустріч сімей, яку організували отці та сестри Згромадження Воплоченого Слова провінції Фатімської Божої Матері в Росії. Головною темою цьогорічної зустрічі були слова святого апостола Павла з Послання до коринтян: «Чувайте, стійте у вірі». Метою заходу, приуроченого до Року віри, який розпочнеться в Католицькій Церкві у жовтні, було замислитися над даром, що ним є віра для кожної сім’ї.
23-26 серпня в Казані (столиця республіки Татарстан, Росія) відбулася друга зустріч сімей, яку організували отці та сестри Згромадження Воплоченого Слова провінції Фатімської Божої Матері в Росії. Головною темою цьогорічної зустрічі були слова святого апостола Павла з Послання до коринтян: «Чувайте, стійте у вірі». Метою заходу, приуроченого до Року віри, який розпочнеться в Католицькій Церкві у жовтні, було замислитися над даром, що ним є віра для кожної сім’ї. Протягом зустрічі учасники мали можливість щодня брати участь у Святій Літургії, Утрені та Вечірні, а також спільно молитися на вервиці. У вступному слові отець Теодор Мацапула, ВС, головний організатор зустрічі, говорив на тему «Чеснота віри: зростання і випробування». Під час проповідей священики розглядали поняття віри, а також наголосили на необхідності молитви та читання в родині Священного Писання і життя ним. Головним гостем і доповідачем зустрічі сімей була Галина Масленнікова – працівник центру сім’ї Архиєпархії Божої Матері в Москві. Вона розкривала питання про взаємозв’язок чоловіка і жінки згідно з Божим задумом і про святість людського життя. Загалом у цій зустрічі сімей взяло участь близько 80 учасників з парафій Росії, де служать отці та сестри Воплоченого Слова. Також на запрошення о. Теодора прибуло 13 учасників з України – це були члени ІІІ Чину ВС та батьки сестер, котрі служать у Росії.

ієрм. Теодосій Савчук, ВС,
учасник зустрічі

  Довідка У Росії є 5 спільнот отців Воплоченого Слова, у яких служать 10 священиків. Вони обслуговують 6 парафій: у м. Казань, у м. Омськ та селищі Саргатське (Омська обл.), м. Луга (Ленінградська обл.), м. Ульяновську та у м. Хабаровську. Також у Росії є 4 спільноти сестер.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next