АКТУАЛЬНО

Святвечір для безхатьків та самотніх – УКУ зібрав на «Вифлеємську гостину» 150 людей та передав 200 обідів для тих, хто в потребі

Неділя, 09 січня 2022, 09:44
150 самотніх та бездомних людей прийшли на Святу вечерю у трапезну Українського католицького університету. 26 років поспіль у Надвечір’я Різдва Христового, 6 січня спільнота УКУ організовує благодійну акцію «Вифлеємська гостина» – Святвечір для львів’ян у потребі, а також доставляє святкові обіди для пацієнтів лікарень.

Організатори «Вифлеємської гостини» цьогоріч передали страви для Святої вечері для сотні пацієнтів Обласної клінічної психіатричної лікарні. Ще 100 харчових пакетів доставили волонтерам спільноти святого Егідія, які роздають їжу людям у потребі на околицях міста Львова.

Традиційно у надвечір’я Різдва Христового святкування розпочалося з різдвяного Молебню у храмі святої Софії – Премудрості Божої. Богослужіння очолив ректор УКУ о. д-р. Богдан Прах. 

«26 років спільнота нашого університету згуртовує людей, які потребують родинного тепла, спілкування і зустрічі у часі різдвяних свят. Цей приклад нам залишилив митрополит Андрей Шептицький, який ще в стінах Львівської богословської академії збирав такі “Вифлеємські зустрічі”. Цього року спільно з людьми доброї волі, які пожертвували кошти на проведення гостини, ми змогли зібрати необхідні ресурси, аби у цей день ніхто не почувався самотнім, бо Христос народився для всіх», – розповідає ректор УКУ о. Богдан Прах.

Після спільної молитви у храмі Святої Софії Премудрості Божої, всі зібрались у Трапезній на Святу вечерю, яка традиційно складалася з 12-ти пісних страв. Атмосферу святкування доповнив хор «Стрітення» колядками. Через відеозв’язок до гостей звернувся владика Борис Ґудзяк, Президент УКУ, Архиєпископ і митрополит Філадельфійський УГКЦ. 

«Сьогоднішній особливий вечір є вечором коляди, різдвяних страв, але найважливішим серед цього є спілкування з Богом і ближнім. Нехай кожен з вас почувається вдома, нехай всі, хто був голодним, насититься, а серця, що були самотніми, відчувають Божу близькість. Цього нам Бог бажає, щоб ти і я відчули, що Він з нами», – звернувся владика Борис Ґудзяк.

Додамо, що організувати Святвечір для людей в потребі, УКУ вдалося завдяки пожертвам від багатьох працівників та друзів університету. Спільнота Українського католицького університету дякує всім, хто долучився до підтримки акції «Вифлеємська гостина». Завдяки вашим пожертвам ми вкотре не лише поділилися з нужденними радістю Різдва Христового, а й подарували їм віру у диво і теплоту людських сердець!

Відділ інформації УКУ
ucu.edu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next