АКТУАЛЬНО

«Між кризою та людською гідністю»: у Римі презентували звіт про стан міграції в Італії

П'ятниця, 31 січня 2014, 13:24
30 січня у Римі відбулася презентація 23-го щорічного видання міграційного звіту Єпископської Конференції Італії. Статистичний довідник під назвою «Між кризою та людською гідністю» є спільним надбанням італійського «Карітасу» та фундації «Мігрантес».

Про міграційні потоки в Італії, які збільшуються з кожним роком, говорили єпископ Джузеппе Мерізі, президент італійського «Карітасу», Чечіле Кашетю, міністр з питань інтеграції, Луїджі Манконі, президент Комісії з питань захисту людських прав, монсеньйор Жан Карло Перего, директор фундації «Мігрантес», та інші.  

«Після 30 років міграції в Італії, - зазначив монсеньйор Жан Карло Перего, - ми вирішили розпочати новий етап у вивченні феномену міграції. Не обмежуючись статистичними даними, видання пропонує інформацію про різні проекти, котрі Церква здійснює у служінні мігрантам, та подає аналіз найголовніших проблем, з якими зіштовхується мігрант (бідність, відсутність роботи, проблеми середньої та вищої освіти, здобуття громадянства, кримінальні злочини тощо). Останній розділ присвячений правовим питанням, які інформують читача про нові закони у сфері законодавства про міграцію».

У вступному слові єпископ Джузеппе Мерізі зауважив, що населення Італії зростає завдяки мігрантам. На початку 2013 р. кількість мігрантів становила 4 млн 387 тис. 721 чоловік, а вже до кінця минулого року збільшилась на 334 тисячі осіб. Додамо, що українці в Італії, згідно зі статистичним довідником Єпископської конференції Італії, посідають п'яте місце серед етнічних груп.  

Прес-служба УГКЦ в Італії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next