АКТУАЛЬНО

«Мудра справа» налагоджує партнерства та продовжує допомагати продуктовими наборами

Понеділок, 06 червня 2022, 21:45
Патріарша фундація «Мудра справа» продовжує реалізовувати проєкт надання підтримки у вигляді продуктових наборів найбільш постраждалих регіонів нашої держави. Цього разу вантажівка із продуктами завітала на Київщину, у Чернігів, Харків, Чугуїв та Запоріжжя.
Зображення 1 / 8 Використовуйте клавіші для перегляду

Відповідаючи на основний виклик нашої держави, що полягає у подоланні наслідків військової агресії російської федерації проти України та наданні гуманітарної допомоги тимчасово переміщеним особам, біженцям та особам, що перебувають у складних життєвих обставинах, Патріарша фундація «Мудра справа» запустила благодійний проєкт із формування та доставки продуктових наборів.

Один продуктовий набір розрахований для двох осіб на тиждень. У нього входить 15 різних продуктів: борошно, олія, цукор, чай, крупи, макаронні вироби, різні консерви, пастеризоване молоко і т.д. Загальна маса пакунку – 11 кг.

Очевидно, що така ініціатива потребувала залучення партнерів та побудови активної команди. До прикладу, парафіяльна спільнота Святого Володимира із Ганновера (Німеччина) пожертвувала для транспортування вантажний автомобіль.

ПАТ «Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат» забезпечив картонними коробками. Перший етап співпраці із комбінатом увінчався виділенням 10 тис. коробок на безоплатній основі. Також у процесі працівниками комбінату були виготовлені спеціальні коробки, відповідно до затребуваних розмірів. Сьогодні ця співпраця переходить у третій етап, який обіцяє бути не менш плідним та ефективним.

Завдяки цій налагодженій співпраці 27 травня 2022 року 600 продуктових наборів, загальною масою 6,6 тонни, були доставлені до Чернігова для подальшої роздачі найбільш потребуючим. У цей же день 200 штук наборів (2,2 тонни) потрапили на Київщину. Наступного дня, 28 травня, 1000 продуктових наборів (11 тонн) прибуло до Харкова, а 300 (3, 3 тонни) – до Чугуєва. До Запоріжжя вантаж із продуктовими наборами, який налічував 600 штук (6,6 тонн) був доправлений 30 травня.

У Чернігові місцевим отцям редемптористам задля надання ефективної допомоги найбільш потребуючим вдалося налагодити плідну співпрацю із Товариством сприяння хворим на цукровий діабет. «Дуже вдячна за допомогу нашим діабетикам і за те, що відгукнулися на наші потреби. Вдячна за підтримку в тяжкий воєнний час о. Романові та усій Греко-Католицькій Церкві», – мовила голова товариства п. Руслана Скрипник.

На сьогодні Патріарша фундація «Мудра справа» вже доставила 3200 продуктових наборів у різні регіони України, а ще 6800 штук очікують свого відправлення.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next