АКТУАЛЬНО

«Ми роздаємо нужденним лише те, що нам дають інші люди…» - о. Іван Данкевич, директор Хмельницького обласного благодійного фонду «Карітас»

Понеділок, 23 січня 2012, 11:45
«До благодійного фонду "Карітас", що у Хмельницькому, щороку приходить від 70 до 100 дітей, тому сьогодні у місті проблеми "діти вулиці" немає. Зараз ми працюємо з багатодітними, кризовими, неповними і неблагополучними сім’ями, а також родинами мігрантів, аби завтра їхні діти не пішли на вулицю. Також запрошуємо до співпраці підприємців, які зможуть допомогти з продуктами харчування, адже в нас діє і благодійна їдальня», - сказав митрофорний протоієрей Іван Данкевич, директор Хмельницького обласного благодійного фонду «Карітас» в інтерв’ю кореспонденту хмельницької газети «Є», у якому він розповів про діяльність фонду.
«До благодійного фонду "Карітас", що у Хмельницькому, щороку приходить від 70 до 100 дітей, тому сьогодні у місті проблеми  "діти вулиці" немає. Зараз ми працюємо з багатодітними, кризовими, неповними і неблагополучними сім’ями, а також родинами мігрантів, аби завтра їхні діти не пішли на вулицю. Також запрошуємо до співпраці підприємців, які зможуть допомогти з продуктами харчування, адже в нас діє і благодійна їдальня», - сказав митрофорний протоієрей Іван Данкевич, директор Хмельницького обласного благодійного фонду «Карітас» в інтерв’ю кореспонденту хмельницької газети «Є», у якому він розповів про діяльність фонду. За словами священика, діяльність хмельницького «Карітасу», який у липні 2012 року відзначатиме десятиріччя, розпочалася  з проекту «Домашня опіка»: самотнім людям похилого віку, які перебували в скрутних соціальних обставинах, надавали соціальну допомогу. Крім того, благодійники інтенсивно  працювали з «дітьми вулиці». «Спочатку ми збирали інформацію в  школах, поліклініках, розпитували місцевих жителів, де ці діти збираються і ночують. Тоді брали пакунки з солодощами та печивом і залишали все те разом із записками, що хочемо з ними спілкуватися біля люків теплотрас», -  розповідає о. Іван. Таке заочне спілкування, за свідченнями священнослужителя, відбувалося  ще протягом півроку, а потім працівники фонду разом із психологами, педагогами та працівниками Управління у справах дітей міста й області знайшли шляхи ефективної допомоги цим дітям. А 2011 року вже втретє відбулася акція «Лист Святому Миколаю». «Цього разу діти, крім іграшок, книг і одягу, писали, що хотіли б спожити деякі продукти харчування», - зазначив о. Іван. «Дякувати Богу, у світі, зокрема на Хмельниччині, багато добрих людей, тому ми постійно знаходимо меценатів. Адже благодійний фонд - це організація, яка не заробляє, не отримує прибутків, не має свого виробництва. Ми роздаємо нужденним лише те, що нам дають інші люди», - завершив директор Хмельницького обласного благодійного фонду «Карітас».  

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next