АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ обговорив зі спеціальним посланником Німеччини в Україні Георгом Мільбрадтом українські реформи

Середа, 31 січня 2018, 19:56
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час робочої зустрічі обговорив зі спеціальним посланником Німеччини з питань реформ в Україні Георгом Мільбрадтом важливість реформ, зокрема реформу місцевого самоврядування.

Під час зустрічі пан Георг Мільбрадт наголосив, що аби перемогти у війні з Росією, Україна має стати успішною країною. А успішність країни, за його словами, залежить від того, наскільки будуть втілюватися або проводитися різного роду реформи.

Здебільшого сторони обговорювали реформу місцевого самоврядування, так звану децентралізацію. На думку пана Мільбрадта, ця реформа нині є найбільш успішною, хоча ще далека до свого завершення.

У зв'язку з цим Блаженніший Святослав та спеціальний посланник обговорили можливі кроки з боку міжнародних партнерів і Церкви на основні субсидіарності – соціальної доктрини Католицької Церкви, аби ця реформа відбулася успішно.

Також співрозмовники зачепили тему української еміграції. Вони погодилися, що успішна реформа децентралізації може заохотити наших людей повертатися до України. І кошти, які українці заробили за кордоном, можуть інвестувати в розвиток своїх об'єднаних територіальних громад, таким чином розвивати свою країну.

Сторони також обговорили потребу підтримки малого та середнього бізнесу. А також підтримку приватної ініціативи та розвиток середнього класу.

Учасники зустрічі погодилися, що середній клас – це саме той прошарок суспільства, від якого залежить майбутнє України.

На закінчення зустрічі Глава УГКЦ подякував посланцеві та через нього Канцлеру Німеччини Ангелі Меркель за зусилля як на міжнародній арені, так і всередині країни, які робить Німеччина, аби підтримати Україну.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next